Gelderblom Dordrecht

Gelderblom Dordrecht

Rundvlees

Wij verkopen uitsluitend diervriendelijk en traceerbaar vlees. Wij hebben al jaren eigen runderen op de Veluwe lopen. Wij willen gezonde dieren, zo krijgen onze runderen geen antibiotica of groeihormonen toegediend in hun voeding. De koeien van Van der Brink hebben een heel prettig leven. In de wintermaanden staan de dieren in een warme, ruime stal waar ze opperbest verzorgd worden. Ze krijgen goed te eten - niet te overdadig, want dat is niet gezond voor de dieren. Ze worden op een natuurlijke manier afgemest. Daarom zien ze er ook zo blakend uit en dat komt het vlees ten goede. Geen massaproductie dus bij Van der Brink, of teveel mesten. Van der Brink is nog zo’n ouderwetse veeteler die liefde heeft voor het vak en voor zijn dieren!

Dagelijks wordt voor ons het beste rundvlees geselecteerd. Wij kiezen niet voor de massa, maar uitsluitend het beste stukje vlees, wat met zorg grootgebracht is. Daardoor hebben de dieren een gezonde leefstijl genoten, wat een stevig en zacht stukje vlees als eindresultaat geeft.

Wij besteden veel zorg aan onze biefstuk en gehakt. Dit zijn uiteindelijk de twee belangrijkste producten in het assortiment van een goede slager. Om deze reden verkopen wij een goed botermals biefstukje en heerlijk mager rundergehakt. Daar komt u zeker voor terug.








Wagyu

Wij verkopen nu ook Wagyu ossenhaas van A5 kwaliteit!

Wagyu vlees is bijzonder; het is zo zacht dat het smelt in de mond.

Wagyu vlees wordt gekeurd in scores van A1 tot en met A5, waarbij A5 de hoogste en meest exclusief score is. Bij deze keuring wordt onder andere gelet op textuur, glans, helderheid, kleur en vet. Hoe hoger de vetmarmering, hoe smaakvoller het vlees.

   



Black Angus Beef

Biologisch, graangevoerd, Schots rundvlees

Exclusief rundvlees

Als we het over topproducten hebben: eveneens verkrijgbaar bij Gelderblom is het exclusieve Black Angus Beef. Dit superieure Schotse Aberdeen Angus rundvlees is zeer sappig en mals, eenvoudig te bereiden en een enorme verrassing voor uw smaakpapillen.

Kwaliteit en garantie

De kwaliteitsnormen liggen hoger dan de geldende wetgeving in het programma van de beschermende oorsprongsbenaming (B.O.B.). Dit programma van de Europese Commissie beschermt kwalitatief hoogstaande, traditionele en regionale producten.

Het kaviaar onder het rundvlees!

Black Angus is één van de bekendste rassen van het rundvlees in Schotland, bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, zilte smaak. Dit Highland ras met zijn kenmerkende lange zwarte haren en hoorns is vooral bekend om zijn marmering en sappigheid. Black Angus is het snelst groeiende ras van runderen op de Britse eilanden, die de groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitsrundvlees met de garantie en de zekerheid van kwaliteit weerspiegelt.

Dit Schotse rundvlees uit de noordelijke Highlands, Black Angus Beef, is rundvlees van de hoogste, meest constante kwaliteit. Black Angus Beef is een uniek product dat uitermate geschikt is zowel voor bakken als grillen. Black Angus runderen worden grootgebracht met een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. Het vlees van deze runderen is een culinaire delicatesse vanwege zijn marmering die de smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Dit alles met als doel een mals, sappig en bijzonder smaakvol stukje vlees van een superieure en constante kwaliteit te kunnen leveren.

Rood vlees, dat rundvlees omvat, is een goede bron van eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals ijzer, selenium, zink, en B-vitamines waaronder vitamine B12. Geen enkel voedsel bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid, zodat het doel moet zijn een breed scala van levensmiddelen in het dieet: balans is de sleutel. Mager rood vlees kan deel uitmaken van een gezonde en evenwichtige voeding.

Kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en het dierenwelzijn zijn alle belangrijke elementen die gelden op de gekwalificeerde Schotse boerderijketen. De garantieregeling houdt in dat, alleen dieren van de boerderijen die aan de zekerheidseisen voldoen, in aanmerking komen om te worden geclassificeerd als Scotch Beef. De boerderijen worden per jaar geïnspecteerd en alleen dan kan de kwalificatie 'Scotch Beef' worden toegekend aan die runderen die zijn geboren en getogen op zeker Schotse boerderijen.

Kom en overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje Schots rundvlees!

in ons assortiment

Black Angus picanha
Black Angus ossenhaas
Black Angus rib-eye
Black Angus côte de boeuf
Black Angus bavette
Black Angus sukade
​​​​​​​Black Angus riblappen