Slagerij Gelderblom Jakob en Neline |
Bij binnenkomst in een van de Gelderblom slagerijen valt meteen op dat er iets bijzonders aan de hand is. De geur van vers vlees en de aanblik van ambachtelijke producten in de vitrines doen je watertanden. De producten uit onze ambachtelijke worstmakerij zijn beroemd om hun smaak en kwaliteit. Van de smakelijke achterham tot de gerookte kipfilet en de befaamde worstsoorten, hier proef je ambacht in elke hap.
In de moderne worstmakerij, die recentelijk is verhuisd naar een nieuwe locatie, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur die de ambachtelijke werkwijze optimaliseert. Deze combinatie van traditie en innovatie draagt bij aan de hoge kwaliteit en smaak van de producten. Daarnaast helpt de unieke werkwijze van één centrale worstmakerij om de CO2-uitstoot te minimaliseren, wat bijdraagt aan een duurzamer productieproces.
Ook in onze worstmakerij is men continu bezig met innovatie. De slagers delen hun kennis met de worstmakerij om zo tot een optimaal kwaliteitsniveau te komen. De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van zoutreductie en worden er meer natuurlijke ingrediënten toegevoegd om de kwaliteit te verbeteren en bij te dragen aan een gezonder product. We gaan u in de toekomst zeker verrassen met nieuwe producten uit onze eigen worstmakerij.
Wat de producten van Gelderblom zo bijzonder maakt, is de passie en het vakmanschap dat in elke stap van het proces zit. Het smaakt wat onze worstmaker maakt! Onze kracht is ons ambacht! De unieke recepturen en exclusieve samenstellingen maken dat de producten van Gelderblom zich onderscheiden in kwaliteit en smaak.
Voor meer informatie over de ambachtelijke worstmakerij en de heerlijke producten, bezoek je onze winkels. Laat je verleiden door de authentieke smaken en ontdek waarom zoveel klanten keer op keer kiezen voor de producten van Gelderblom.
Al ruim dertig jaar hebben de Gelderblom slagers hun eigen ambachtelijke worstmakerij waar tal van producten op traditionele wijze worden gemaakt. De unieke samenstelling van goed vlees en specifieke ingrediënten zorgt voor een hoogwaardig product. De worstmakers werken met geheime recepturen die generaties lang zijn doorgegeven en verfijnd.
✓ |
Unieke ambachtelijke worstmakerij sinds 1994 |
✓ |
Geheime recepturen en exclusief assortiment |
✓ |
Specialist in acht soorten grillworst |
✓ |
Specialistische seizoensproducten |
✓ |
Onderscheidend in kwaliteit en smaak |
Normaliter eten we in Nederland het vlees vrij vers, dat is goed, maar een extra smaaksensatie krijgt u wanneer u proeft van het rundvlees uit de rijpkast. Bij dry aged vlees wordt het vocht op een lage temperatuur langzaam onttrokken uit het vlees, waardoor de natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken. Door het afbreken van het spierweefsel wordt het vlees alleen maar smaakvoller en door het vochtverlies blijft de smaak behouden.
Het verschil tussen dry aging en het zogenaamde wet aging is dat bij wet aging het vlees gerijpt wordt in een verpakking, waardoor het vlees gerijpt wordt in zijn eigen vocht. Dit zijn twee verschillende technieken van rijping, omdat hier het vocht niet onttrokken wordt van het vlees. Hoe langer het vlees in de rijpkast ligt, hoe donkerder het wordt. Tijdens het bestervingsproces krijgt het vlees een steeds donkere rand, die de binnenkant beschermt tegen uitdroging. Deze donkere rand halen wij er af, zodat u een mals en smaakvol stukje vlees kunt serveren.
Bij ons kunt u kiezen uit o.a. rib eye, coté du boeuff, entrecôte, biefstuk of picanha uit ons dry age kabinet. Het lekkerste is om deze delen langzaam te garen, bij voorkeur in een oven. Wij kunnen u in de winkel te Dordrecht ieder gewenst Dry Aged advies meegeven.
TIP U kunt bij ons ook uw eigen stukje vlees laten rijpen. U kiest een mooi stuk rundvlees uit de toonbank en wij reserveren deze voor u, zo kunt u op ieder moment van de week uw eigen stukje vlees volgen. U kunt er ook voor kiezen om een mooi stuk Wagyu, kalfsvlees of lamsvlees in de rijpkast te leggen, zoals een mooi stuk lamsbout of kalfsrib-eye.
P.A. de Kok-plein 133-134 |
|
ma - wo |
08:00 - 18:00 uur |
Donderdag |
08:00 - 19:00 uur |
vrijdag |
08:00 - 18:00 uur |
zaterdag |
08:00 - 17:00 uur |
zondag |
gesloten |
| Eventuele aangepaste openingstijden worden op home vermeld → | |
Aanmelden voor de nieuwsbrief → | |
Volg ons online |
|
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.