Gelderblom Dordrecht

Gelderblom Dordrecht



Worstmakerij

Zoals u van een goede slagerij mag verwachten, werken wij met een eigen zelfstandige ambachtelijke worstmakerij.
De basis bestaat uit goed gesorteerde verse grondstoffen, die dagelijks in kleine porties verwerkt worden, om de versheid te waarborgen.
Onze worstmakerij heeft een eigen EEG-nummer, waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt door de (Europese) overheid. Wekelijks wordt er gecontroleerd op de wetgeving, hygiëne en kwaliteit.

70% van onze vleeswaren zijn van onze eigen productie en naar onze eigen recepturen. Zo bewaren wij onze eigen identiteit, door een hele eigen smaak neer te zetten.
Sommige producten kun je niet zelf maken, denk aan bijvoorbeeld de buitenlandse specialiteiten. Deze laten wij met veel zorg importeren, wij verkopen de originele producten uit het land waar ze vandaan komen en doen geen concessies met de imitatieproducten op de markt.

Wij hebben een groot assortiment vleeswaren, dat we vaak uitbreiden met nieuwe en tijdelijke producten. Zo krijgt u bij ons veel afwisseling en lanceren we veel nieuwe producten, die nog nergens anders verkrijgbaar zijn.

Sinds kort hebben wij een beperkt assortiment uit eigen worstmakerij zonder E-nummers.








Toppers

Paardenworst
Gekookte worst
Dortse rollade gekruid met een tintje mosterd
Zelfgemaakte gebraden kipfilet, diverse smaken
Runderrookvlees
Gebraden gehakt, diverse smaken
Keller leverworst
Saltufo
Truffelsalami

Afbeelding




Afbeelding

Buitenlandse vleeswaren

Chorizo
Pain d'ardenne
Parmaham
Serrano ham
Mortadella
Spinato romana
Scudetto
Ibérico pata negra ham
Pancetta
Salami




Dry aged meat

Weinig slagerijen in Nederland verkopen Dry Aged Beef. Gelderblom Dordrecht is één van die specialisten waar u het extra gerijpte vlees met deze speciale rijpingstechniek wel kunt kopen. In onze speciale rijpkast in de winkel rijpen wij de mooiste delen van onze eigen runderen en de Black Angus delen van de Schotse Aberdeen Angus runderen.

Normaliter eten we in Nederland het vlees vrij vers, dat is goed, maar een extra smaaksensatie krijgt u wanneer u proeft van het rundvlees uit de rijpkast. Bij dry aged vlees wordt het vocht op een lage temperatuur langzaam onttrokken uit het vlees, waardoor de natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken. Door het afbreken van het spierweefsel wordt het vlees alleen maar smaakvoller en door het vochtverlies blijft de smaak behouden.

Het verschil tussen dry aging en het zogenaamde wet aging is dat bij wet aging het vlees gerijpt wordt in een verpakking, waardoor het vlees gerijpt wordt in zijn eigen vocht. Dit zijn twee verschillende technieken van rijping, omdat hier het vocht niet onttrokken wordt van het vlees. Hoe langer het vlees in de rijpkast ligt, hoe donkerder het wordt. Tijdens het bestervingsproces krijgt het vlees een steeds donkere rand, die de binnenkant beschermt tegen uitdroging. Deze donkere rand halen wij er af, zodat u een mals en smaakvol stukje vlees kunt serveren.

Bij ons kunt u kiezen uit o.a. rib eye, coté du boeuff, entrecôte, biefstuk of picanha uit ons dry age kabinet. Het lekkerste is om deze delen langzaam te garen, bij voorkeur in een oven. Wij kunnen u in de winkel te Dordrecht ieder gewenst Dry Aged advies meegeven.

Tip

U kunt bij ons ook uw eigen stukje vlees laten rijpen. U kiest een mooi stuk rundvlees uit de toonbank en wij reserveren deze voor u, zo kunt u op ieder moment van de week uw eigen stukje vlees volgen. U kunt er ook voor kiezen om een mooi stuk Wagyu, kalfsvlees of lamsvlees in de rijpkast te leggen, zoals een mooi stuk lamsbout of kalfs rib eye.




Rookworst

Wij hebben voor u overheerlijke rookworst uit eigen worstmakerij. Heerlijk voor bij de stamppot, door de erwtensoep, maar ook op brood erg smakelijk. Onze rookworsten zijn zowel rauw als voorgegaard verkrijgbaar in diverse gewichten.

Fijne rookworst
Runderrookworst
Kiprookworst
Kalfsrookworst (op bestelling)
​​​​​​​Grove rookworst (op bestelling)

Afbeelding


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.